Blue Band komt met iets nieuws: Fruit & Groente spread! Zoet beleg voor op brood boordevol groente & fruit, speciaal voor kids.

De spread is verkrijgbaar in drie heerlijke unieke varianten:

1.     Blue Band Aardbei & Bietjes

2.     Blue Band Appel & Wortel

3.     Blue Band Abrikoos & Pompoen

De spreads bevatten 70 % groente, fruit & peulvruchten en 0% toegevoegde suikers. Er zitten alleen suikers in die er van nature in voorkomen. Daardoor bevat de spread 60 tot 80 % minder suiker in vergelijking met jam*. Bovendien bevat het geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen.

 

Blueband groente en fruit spread

 

Dit moeten wij proberen!

Toen ik bovenstaande reclame zag van Blue Band was ik direct enthousiast. Wie wil dit nou niet voor zijn kindje, een verantwoord zoet beleg op de cracker of boterham.

Boodschappen gedaan bij de Jumbo en de potjes Blue Band met de smaken aardbei & bietjes en appel & wortel gekocht voor een aankoopbedrag van 2,46 euro.  Helaas was de smaak abrikoos & pompoen uitverkocht.

BlueBand groene en fruit spread smaaktest

 

De smaaktest volgens de peuter:

Ik heb Querijn tegelijk een cracker aangeboden met de aardbei & bietjes en appel & wortel spread.
Hij begon direct aan zijn cracker met de aardbei & bietjes spread. Deze viel goed in de smaak en was binnen een paar minuten al heerlijk opgesmikkeld.

Daarna begon hij heel fanatiek aan de cracker met de appel & wortel spread. Deze werd iets minder snel opgegeten. Halverwege vroeg hij een nieuwe cracker, toen ik hem vroeg of hij weer de aarbei & bietjes spread wilde begon hij te lachen. De nieuwe cracker was vliegensvlug weer opgepeuzeld. Vervolgens at hij de cracker appel & wortel spread helemaal op.

cracker met BlueBand groente en fruit spread

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conclusie:

Voor Querijn is de aardbei & bietjes spread een absolute winnaar. Ook een boterham met deze spread wordt heerlijk opgepeuzeld.

 

Smaaktest BlueBand groene en fruit spread

 

Smaaktest volgens de ouders:

De aardbei & bietjes spread is wat zoeter, maar niet overdreven zoet. De smaak van bietjes is wel aanwezig maar niet overheersend, het is mooi in balans.

De  appel & wortel spread is fris zuur. Daardoor valt de smaak van de wortel meer naar de achtergrond en smaakt de spread meer naar een Granny Smit appel.

Doordat de aarbei & bietjes spread zoeter is dan de appel & wortel spread, snappen wij als ouders dat kinderen dan ook eerder voor de zoete aardbei & bietjes spread zullen kiezen.

Conclusie:

Zowel de aarbei & bietjes spread als de appel & wortel spread is een mooie aanvulling op het beleg assortiment voor ons kind.  Vergeleken met ander populair zoet broodbeleg zijn de spreads een stuk gezonder. De spreads bevatten vezels, vitaminen en mineralen uit de hoofdingrediënten.Volgens de app ‘Kies Ik Gezond?’ van het Voedingscentrum, staat Blue Band Fruit & Groente Spread in de Schijf van Vijf.  En een gezonde voeding voor zijn kind, wie wil dat nou niet?

Hebben jullie ook al de Bleu Band  groene en fruit spreads geprobeerd? Wat is jullie mening?

 

Liefs x Seline