Onzekerheid over je uiterlijk als mama…

Is plastische chirurgie echt iets van deze tijd? Zijn wij nu meer gefocust op ons uiterlijk dan vroeger? Of is het geen taboe meer om te praten over plastische chirurgie?

Plastische chirurgie

 

Als ik in de spiegel kijk, zie ik dat mijn lichaam is veranderd na het krijgen van een kind. Aan de ene kant wil ik de veranderingen graag omarmen, ik heb immers een kind gekregen, en dat is een topprestatie van je lijf! Aan de andere kant maakt het mij onzeker. Ik wil nog steeds graag een aantrekkelijke vrouw zijn voor mijn man, en mee kunnen doen in de huidige, door schoonheid gedreven, maatschappij.

 

Mijn lijf na de zwangerschap

Ik moet eerlijk bekennen dat mijn lichaam na de eerste zwangerschap er redelijk goed door gekomen is. Natuurlijk is mijn buik wat blubberiger geworden, maar met wat kleding aanpassingen, moet ik zeggen, ben ik best blij met mijn uiterlijk. Ik ben heel benieuwd wat er zal gebeuren met mijn lichaam, na deze tweede zwangerschap.

Mijn grote wens is, al jaren, om ooit een borstverkleining te uitvoeren. Mocht ik mij heel erg storen aan mijn buik na de 2e zwangerschap, dan zal ik ook zeker overwegen om een mommy-makeover te laten uitvoeren. Gelukkig voor zover nog niet nodig.

 

Nu al rimpels in mijn gezicht

Waar ik mij wel aan blijf storen zijn de rimpeltjes in mijn gezicht. Ik hoor jullie denken, je bent pas 27 en klaagt nu al over rimpels! Maar mijn gezicht is echt verouderd na de vorige zwangerschap, tel daar de zorgen van een moeder en slapeloze nachten bij op, en je hebt een verklaring.

Mijn fronsrimpel, die ik al had voor de zwangerschap, maar nu nog meer zichtbaar geworden is, heb ik eerder ook al laten aanpakken met Botox. Een stof die de ingespoten spieren verlamd.

Frons rimpel

Voor de botox behandeling

 

Het verschil was discreet, het viel bijna niemand in mijn omgeving op. Maar zelf zag ik gelukkig een enorm verschil. Een minimale lifting van mijn wenkbrauwen en het verdwijnen van de fronsrimpel, maken dat je er minder boos en minder vermoeid uitziet.

Omdat ik zwanger ben, adviseerde mijn arts me om nu geen Botox te gebruiken. Maar ik wil na de zwangerschap zeker opnieuw mijn fronsregio laten behandelen. Ook heb ik de arts advies gevraagd om de lijntjes rondom mijn mond (van mijn neus tot aan mijn mondhoek). Ook deze rimpeltjes zijn meer uitgesproken geworden na de zwangerschap. Zijn advies was om deze, na de zwangerschap, te behandelen met fillers. Het ingespoten materiaal is hyaluronzuur, een stof die langzaam door je lichaam wordt afgebroken. Dit vind ik wel enger om te laten doen. Het effect van een filler blijft langer zichtbaar, en mijn angst is dat het resultaat niet helemaal is zoals ik wil, en dat ik er dan lang mee moet blijven lopen.

Na de botox behandeling

Na de botox behandeling

 

 Maak een weloverwogen beslissing

Mijn mening over plastische chirurgie is dat iedereen alleen zelf een weloverwogen beslissing hierin kan maken. Het is zeker geen taboe meer in deze tijd om iets aan je uiterlijk te veranderen. De ene neemt een tattoo of een piercing, de ander laat zich behandelen met Botox of fillers.

Kies in ieder geval voor een gediplomeerd arts, die weet wat hij doet! Zelf ga ik naar een Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurg, zoals de naam het al zegt: een specialist in behandelingen van het aangezicht.

 

Voor meer informatie over Botox en fillers:

http://www.mkalimburg.be/behandelingen/aangezichtschirurgie/injectables

Liefs x Seline